cukier kokosowy sklep online
herbaty bio sklep online

Alergie cz.2

Alergie cz.2dmuchawiec-alergia-slonce-pylenie-pylki-GALLERY_MAI2-40506-002

Płukanie nosa
Przy średnio zaawansowanej alergii często występuje katar. Wiele osób leczy go skutecznie za pomocą prostego płukania nosa, dobrze ciepłą wodą z odrobiną soli himalajskiej.
Płukanie należy przeprowadzić tak  długo, aż ustąpią dolegliwości. Czasami przez rok
Wykonujemy go 2 lub 3 razy dziennie.
Nabieramy na dłoń ciepłej wody i naprzemiennie wciągamy oraz wydmuchujemy wciągniętą wodą z jednej i drugiej dziurki, zatykając jedną z nich. Nie jest to przyjemne. Nauka trwa około 1-2 tygodni. Aby uniknąć alergenów w wodzie, można ją przegotować z odrobiną soli himalajskiej lub morskiej. W ten sposób można całkowicie pozbyć się kataru.

Aminokwasy
glutation – neutralizuje toksyny
kwercetyna – zmniejsza uwalnianie histaminy, co łagodzi odpowiedź alergiczną.

Witaminy A, C, B
lepiężnik ziołowy ma działanie antyalergiczne. Można nim leczyć stany zapalne, astmę i niepokój.
Pić tylko małe dawki w ciągu dnia. Jest toksyczny, ale jeżeli na opakowaniu ma napis „Pa free” jest bezpieczny.
„Perial” – to mercedes wśród wszystkich leków na alergię.
Wstrzymuje działanie lipoksygenezy. Jego dobrodziejstwo to enzym, który sprawia, że kwas arachidowy leukoterienów nie powoduje reakcji alergicznych.
Buduje receptory histaminy. Działa w przeróżnych rodzajach alergii i stymuluje produkcję specyficznych cytokinów blokujących konkretne przeciwciała pobudzane alergiami. W skład jego wchodzą fruktooligosacharydy – probiotyki stymulujące wzrost korzystny flory bakteryjnej.

Przy słabej lub średniej alergii skutecznie mogą pomóc te kuracje – należy powtórzyć po 3 miesiącach.
Alergiczny nieżyt nosa
Ostropest 50g
Tymianek 30g
Świetlik pospolity 20g

Zmieszać 1 łyżkę ziół na 800g wody. Parzyć 10 minut. Pić w 4 porcjach dziennie. Można dodać miodu.

4 rodzaje żywności, które usuwają toksyny i oczyszczają organizm:
– kurkuma
– sok z cytryny
– warzywa kapustne: brokuły, kalafior, szpinak, kapusta, boćwina, rzeżucha, kapusta pekińska
– wiśnie i czereśnie

Źródło:
R.Grzebyk
„Rak to nie wyrok”