cukier kokosowy sklep online
herbaty bio sklep online

Warunek czwarty!

20140128_071314-001To woda uwodorniona, należy pić ją codziennie chociaż jedną buteleczkę.

W 2007 roku japońscy naukowcy wykonali szereg badań wód wypływających ze źródeł, z których ludzie pijąc byli uzdrawiani.
Szczególnie zainteresowali się źródłem w małym miasteczku Tlacote w Meksyku. Po wypiciu wody z tego źródła.
Ludzie szybko stawali się zdrowsi. Niektórzy twierdzili, że zostali uleczeni nawet z chorób nieuleczalnych.
Na ten temat zaczęły się pojawiać artykuły w różnych gazetach. Do małej mieściny zaczęły ciągnąć liczne pielgrzymki.
W roku 2000 źródło odwiedziło ponad 8 milionów ludzi. Dzisiaj jest ono skomercyzowane. Wodę rozlewa się do butelek
i sprzedaje w Meksyku oraz krajach sąsiedzkich, jako wodę przynoszącą uzdrowienie. Badania wykazały, że woda ta leczy
tylko wówczas, gdy jest wypijana przy źródle. Zauważono, że woda butelkowana nie posiada już tej leczniczej mocy. 
Po latach, gdy technologia badawcza znalazła się na wyższym poziomie – uczony Dr. Shirahata stwierdził, że w wodzie ze źródła Tlacote jest dodatkowa cząstka wodoru H2 i to był fenomen uzdrawiający tej wody. Woda ta posiada więcej wodoru a mniej tlenu.

W celach badawczych zaczęto tę wodę podawać gryzoniom i zaobserwowano u nich mniej ognisk zapalnych i martwicy.
Uczeni stwierdzili, że wodór jest bardzo silnym antyoksydantem i nie ma ujemnego wpływu na organizmy badanych zwierząt.
– Czyli wodór jest silnym niszczycielem wolnych rodników! – powiedziałam.
– Ja też tak myślę – stwierdził Jerzy i kontynuował dalej temat.
Dr. Jan Pokrywka opracował „recepturę”  otrzymywania wody również uwodornionej „Red-ox” jeszcze zdrowszej niż woda
ze źródła w Tlacote.
Wody ze źródeł mają przeważnie właściwości ziemi, z której pochodzą. Dla naszego zdrowia wskazana jest woda zrównoważona, którą posiada „Red-ox”.
Jedna buteleczka wody „Red-ox” likwiduje około 70% (w czasie metabolizmu) wolnych rodników tlenowych.
– A to dla nas jest wielka sprawa, gdyż może nastąpić proces wolniejszego starzenia się! – dodałam.
Jerzy mówił dalej – Dwie buteleczki tej wody redukują 90% a trzy około 100% wolnych rodników, w tym czasie spowalnia się proces starzenia siedmiokrotnie.
– Aż mi się nie chce wierzyć! Jak to się dzieje w naszym organizmie? – zapytałam.
– Zawarty wodór w wodzie „Red-ox” przenika przez ścianki przewodu pokarmowego do naszego ustroju, komórce daje ochronę, neutralizując w niej wolne rodniki – odpowiedział Jerzy.
– Teraz zrozumiałam, że komórka przez to zwiększa swoją żywotność i dlatego proces starzenia się jest wolniejszy – powiedziałam.
Źródło „Jelenia Góra Struga” koło Jeleniej Góry, które wypływa z góry Sulica też zawiera aktywny wodór, który ma charakter leczniczy. Woda z tego źródła jest butelkowana i winna być wypita zaraz po jej otwarciu.
W ulotce są liczne informacje na temat tej wody. Udowadnia ona, że wodór jest paliwem życia dla wszelkich organizmów.
– Podaje skalę poglądową zgodności potencjału wskaźnika redox z organizmem człowieka.
– Informuje, że wody, które mają niski wskaźnik redox są dla nas najzdrowsze, ponieważ wspierają procesy zdrowienia.
Natomiast najbardziej niekorzystną dla naszego organizmu jest woda zawierająca wskaźnik redox dodatni 150mV-350mV. Powoduje ona opóźnianie procesów zdrowienia – zakończył Jerzy.
– Ja dodałam – Przez to przyczynia się do starzenia naszych organizmów!

– W sprzedaży są wody źródlane, mineralne, smakowe, energetyzujące i inne. Wody te winne być sprzedawane w butelkach szklanych, aby do nich nie dostawały się polimery i inne substancje chemiczne! – powiedziałam.
– Masz rację! Ponadto wody źródlane i mineralne reklamowane są jako wody profilaktyczne, wspomagające leczenie – powiedział Jerzy.

 – A inne słodkie wody też są nie zdrowe, gdyż otrzymywane są drogą chemiczną – dodałam.
– Zaprotestowałam! – Dobrze wiesz, na etykietach nie ma uwag, że są zbadane pod kątem toksyn i karcinogenów. 

Jak wiadomo substancje te na pewno przenikły już do głębszych warstw wodonośnych – powiedziałam.
– A co powiesz na temat wody słodzonej syropem glukozowo-fruktozowym?
– Są bardzo niezdrowe, wręcz szkodliwe, gdyż zawierają rtęć, a syrop ten jest reklamowany, jako produkt naturalny.
– Tylko ½ litra Coca-Coli zawiera 17 łyżeczek tego syropu! – Powiedział Jerzy.

– Tak! Naukowcy z niezależnego lobby założonego w Minneapolis (JATP) w USA zaalarmowali tymi odkryciami społeczeństwo.
Stwierdzili również, że ten syrop dodawany do żywności, przyczynia się do otyłości. Spotykamy go w lodach, ciastkach, bułeczkach, sucharkach, płatkach śniadaniowych i innych słodkich produktach, bo jest najtańszy – powiedział Jerzy.
– A ja dodam, że dowiedziałam się, iż kobiety będące w ciąży, pijąc te napoje i jedząc produkty słodzone tym syropem mogą przyczynić się do urodzenia dzieci z upośledzeniem umysłowym lub takich, które będą miały trudności w nauce.
 
Sprawdziliśmy naszą wodę z kranu papierkiem lakmusowym pod kątem zasadowości. Badanie wykazało, że jest lekko zakwaszona, wskaźnik wyniósł 6 pH. Dla orientacji: pH 7 jest neutralne, poniżej 7 zakwaszona a powyżej 7 zasadowa. 
Dla naszego zdrowia najlepiej służy woda zasadowa wskazująca pH 7.6
Takie wody możemy otrzymać z niektórych źródeł. Zdrowa woda jest bardzo wskazana dla naszego organizmu, gdyż potrzebują
ją żywe komórki naszego ciała, bo zawierają jej od 75-85%. Wówczas następuje najkorzystniejszy bieg przemiany materii i energii w naszym organizmie.
– Czyli mówiąc inaczej – zdrowa woda jest niezbędna do życia! – stwierdziliśmy razem.
Inna nam szkodzi, bo opóźnia proces przemiany materii.

Człowiek w warunkach spoczynku, winien wypijać na dobę:          

około 1200 ml wody
1000 ml dostarczyć z pokarmem
300 ml dostarczają spalania tkankowe            

2500 ml w sumie

Czyli w obiegu musi być 2500 ml wody. Wydalamy:                    

 1500 ml z moczem
 400 ml przy oddychaniu
 100 ml wydzielamy z kałem
 500 ml z potem

2500 ml w sumie

Teraz rozumiem, że ile wypijamy, tyle wydalamy. Jeśli mało pijemy to i słabo oczyszczamy nasz organizm.