cukier kokosowy sklep online
herbaty bio sklep online

Zupka Dyniowa

pobrane-001Gotujcie Państwo zupki dyniowe!
Składniki:
– 1 kg małej dyni (pomarańczowa)
– łyżka czubata kaszy jaglanej
– 1 ½ szklanki wody
– 1 łyżka masła
– 1 łyżeczka miodu
– szczypta soli

Małą dyńkę pokroić, dobrze gdy są jeszcze pestki niedojrzałe. Wrzucić na ugotowaną kaszę jaglaną i podgotować 5 minut. Następnie włożyć do miksera, dołożyć masło, miód i sól. Wszystko razem zmiksować. Jeżeli będzie za gęsta rozcieńczyć mlekiem sojowym. Podawać możemy z drobno pokrojowymi pomidorami, cytryną lub innymi smakowitościami (zależy od własnej wyobraźni). Zupka zawiera dużo wartości odżywczych, polecana jest również dla starych ludzi i małych dzieci.